Lennik ondersteunt haar inwoners, lokale handelaars en producenten

Gemeente Lennik wil iedereen ondersteunen bij de heropstart na de lockdown en de terugkeer naar het ‘normale’ leven. Zowel inwoners als lokale ondernemers hebben het knap lastig. De coronamaatregelen zorgen dat lokale handelaars en lokale producenten helaas allemaal in hetzelfde schuitje zitten. De medewerkers en het bestuur werkten daarom reeds een eerste set van 3 maatregelen uit om haar inwoners en handelaars te ondersteunen.

 

Lennikse waardebonnen en ‘winkeltas’ gratis voor iedereen

Het schepencollege besliste om elk Lenniks gezin een waardebon van 10 EUR te schenken. Met dit initiatief ondersteunt Lennik de koopkracht en rechtstreeks ook de lokale handel. Deze bonnen zullen binnenkort op het gemeentehuis afgehaald kunnen worden. Om elke ondernemer gelijke kansen te bieden, kunnen de bonnen pas besteed worden van zodra alle handelszaken in Lennik opnieuw de deuren mogen openen. Daarnaast krijgt ieder Lenniks gezin ook een duurzame en herbruikbare ‘opvouwbare’ tas met het opschrift ‘Ik koop in Lennik’. De totale investering van dit initiatief zal 48 228 euro bedragen. 

 

Vanaf vrijdag nieuwe website: www.ikkoopinlennik.be

Van bij de start van de lockdown ondersteunt Lennik de handelaars door hun specifiek ‘creatief’ aanbod bekend te maken op www.lennik.be/steun-onze-handelaars. Vanaf vrijdag zal er naast deze pagina een bijkomende website, www.ikkoopinlennik.be, online komen om onze lokale handel extra te ondersteunen. Hierop zal het aanbod visueel sterker zijn en kunnen we gerichter differentiëren. Ook na de coronacrisis zal deze website actief blijven om acties van onze handelaars mee in de kijker te zetten. Ben je zelf ondernemer? Registreer dan je zaak, zodat elke inwoner op één plaats een duidelijk overzicht heeft van wat hij waar lokaal kan aankopen. Registreren kan vanaf zaterdag 25 april op het platform www.ikkoopinlennik.be. Was je reeds geregistreerd op www.lennik.be/steunonzehandelaars ? Dan wordt deze info automatisch overgenomen.