Stickerverkoop Rode Kruis

Beste handelaar/zelfstandige

Ieder jaar, zo rond de tweede helft van april, staan honderden Rode Kruisvrijwilligers klaar op kruispunten, parkings en in winkelcentra om ‘hun’ beroemde Rode Kruissticker te verkopen.

Vorig jaar strooide de coronacrisis echter roet in het eten en konden wij de baan niet op. Een moeilijke situatie voor veel lokale afdelingen, want de opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar lokale hulpactiviteiten.

Vandaag staan wij klaar om er in 2021 volop voor te gaan en van de stickeractie een overweldigend succes te maken!

En om dat waar te maken, vraagt de lokale Rode Kruisafdeling Lennik-Gooik jou om steun. Niet door zelf extra veel stickers te kopen, maar wel om ons te helpen stickers te vérkopen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Als lokale handelaar kan je tijdens de stickeractie, van 22 april t.e.m. 6 mei 2021, stickers verkopen in jouw winkel of zaak.
  • Je ontvangt dan een mooie toonbankpancarte (A4 formaat) die aankondigt dat er in jouw winkel stickers van het Rode Kruis gekocht kunnen worden. Je krijgt ook een poster die je op een goed zichtbare plek omhoog kan hangen.
  • Samen met de verantwoordelijke van de Rode Kruisafdeling bespreek je of jouw klanten de sticker cash of mobiel via Payconiq kunnen betalen. Afhankelijk daarvan wordt jouw toonbankpancarte al dan niet voorzien van een unieke QR-code is. Zo weet onze afdeling hoeveel stickers er per verkooppunt verkocht werden.
    >  Indien je kiest voor cash als betaaloptie worden er duidelijke afspraken gemaakt over de afrekening van het aantal verkochte stickers op het einde van de stickeractie. De nietverkochte stickers bezorg je samen met de opbrengst van de verkochte stickers terug aan de Rode Kruisverantwoordelijke.
    >  Kies je (ook) voor de QR-code van Payconiq als betaalmethode, dan belandt het geld onmiddellijk op de rekening onze Rode Kruisafdeling. Op het einde van de stickeractie bezorg je dan gewoon alle niet-verkochte stickers terug.
  • Een vertegenwoordiger van Rode Kruis Lennik-Gooik bespreekt samen met jou het aantal stickers dat verkocht kan worden. Die inschatting maken jullie samen. Dat aantal wordt bij de start van de stickeractie aan jou bezorgd.

We hebben werk gemaakt van een eenvoudig en efficiënt systeem, zodat onze lokale handelaren én stickerkopers (jouw klanten) de lokale Rode Kruisafdeling op een heel gemakkelijke manier kunnen steunen: door het (ver)kopen van stickers.

Wij hopen alvast dat we op jou kunnen rekenen en je bereid bent stickers te koop aan te bieden in jouw winkel of zaak. Het is een kleine moeite maar absoluut een groots gebaar!

Morgen ben jij het misschien of iemand die je graag ziet, die het Rode Kruis nodig heeft en dan wil je dat we klaar staan om te helpen. Dat kan alleen maar als er voldoende middelen voor handen zijn.

Onze stickeractie is dus van groot belang!

Alvast bedankt om te overwegen of je onze afdeling wil steunen door stickers te koop aan te bieden van 22 april t.e.m. 6 mei 2021.

We vernemen jouw beslissing graag vóór 1 februari 2021. Als je wil meedoen stuurt u ons dan snel een mailtje?

Met vriendelijke en dankbare groeten.

 

Michel Dumont, verantwoordelijke stickeractie Rode Kruis-Lennik-Gooik
Anne Abeels, voorzitter Rode Kruis Lennik-Gooik

Contactgegevens:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.